Afwijkende groei van een nagel kan pijn veroorzaken in de nagelwal. Denk hierbij aan een rondgroeiende nagel in dwarse richting of een ingroeiende nagel. Door nagelregulering toe te passen kan de groeirichting van de nagel gewijzigd worden waardoor er geen druk meer in de nagelwal ontstaat.

 

Een lichte vorm van een ingroeiende nagel in de nagelwal kan door regelmatige verzorging van de nagels, door de pedicure, worden opgelost. Dit door het op de juiste manier knippen, losmaken en reinigen van de nagelwal of het een weinig verwijderen van de zijkant van de nagel met een frees. In veel gevallen kan hiermee de pijn worden weggenomen.

 

Wanneer dit niet afdoend werkt kan nagelregulering worden toegepast:

Hiervoor zijn verschillende technieken, waaronder:

  • de BS/Spange techniek
  • het Luga Clip-systeem
  • de Onyclip-strip
  • de Goldstadt-spange
  • nagelbeugel

 

 

 

 

 

Ik werk met de BS/Spange techniek. De Spange is een strip van witte kunststof. Deze strip wordt op de nagel aangebracht door middel van een speciale lijm van nagelwal tot nagelwal.

 

De Spange werkt als volgt: Doordat de Spange buigzaam is, volgt hij de ronde vorm van de nagel. Het materiaal van de Spange wil echter door zijn samenstelling weer in zijn rechte vorm terugkeren (veerkracht), waardoor de uiteinden iets omhoog trekken.

Door deze trekkracht wordt de zijkant van de nagel mee getrokken uit de nagelwal. Hierdoor verdwijnt de druk en daarmee ook de pijn. De nagelbeugel zal enige weken kunnen blijven zitten.

 

 

Let wel: de gewone behandeling van rond- en ingroeiende nagel, doormiddel van freesen en losmaken is geen blijvende oplossing en moet regelmatig uitgevoerd worden.  Nagelreguleringstechniek werkt ook niet altijd blijvend en zal mogelijk na verloop van tijd weer moeten worden herhaald.