Wat is Reiki?

Bij mens en dier straalt het levende lichaam warmte en energie uit. Deze energie is de levenskracht zelf en heeft over de gehele wereld veel namen, in India wordt het Prana genoemd, in China wordt het Chi (Qi) genoemd en in Japan Ki. Hier komt ook het woord Reiki vandaan wat vrij vertaald “levensenergie” betekend.

Chi of Ki is een soort elektrische energie die het lichaam in stand houdt en de staat van gezondheid bepaald. Alles wat leeft heeft dus Ki en straalt dat uit, het is de biomagnetische energie van de aura (is energetisch lichaam).

Bij een persoon die is ingewijd als Reiki-behandelaar zijn de energiebanen in het lichaam geopend en ontdaan van obstakels die vrije doorstroming in de weg staan. Deze persoon ontvangt een verhoogde hoeveelheid van levensenergie voor eigen genezing, maar is ook verbonden met de bron van de universele energie of Ki.

Elk levend mechanisme beschikt over Ki, maar een Reiki-inwijding vormt een sterkere band tussen de ontvanger en de bron. Met een Reiki-inwijding wordt je een medium (doorgeefluik) van de universele, genezende levensenergie.

 

Wat doet Reiki?

Reiki ofwel universele levensenergie kan pijn wegnemen en bevordert de zelfgenezende kracht van het lichaam. Reiki brengt lichaam en geest in evenwicht. Reiki werkt harmoniserend op de organen.

Reiki werkt tegen stress, negatieve emoties zoals bv: angst, woede, zorgen, jaloezie, frustratie enz. Verder werkt het tegen depressie, pijn en slaapstoornissen.

Reiki is nooit ter vervanging van de therapie van een arts, het is een aanvulling en versterkt de werking van therapie en medicijnen.

 

Wat is een Reiki-behandeling?

Bij een Reiki behandeling ligt de ontvanger op een behandeltafel (gekleed in niet strak zittende gemakkelijke kleding, zonder schoenen). De Reiki-behandelaar geeft Reiki (energie) via de handen, door deze iedere keer gedurende enige minuten op vaste plaatsen op het lichaam te leggen of er iets boven te houden. Eerst de voorkant, vanaf het gezicht tot en met de voeten en vervolgens de achterkant van het lichaam.

De behandeling duurt ongeveer 50 minuten.

 

Tip

Na de Reiki behandeling is het verstandig om water te drinken. Bij een Reiki behandeling kunnen blokkades los worden gemaakt, waarbij afvalstoffen vrij komen. Door rond circulerende afvalstoffen kan men zich achteraf minder prettig voelen (misselijk, hoofdpijn). Om dit te voorkomen is het goed om voldoende water te drinken ook de volgende dag. Het is altijd goed voor de gezondheid en goede afvoer om zeker 1 a 2 liter water per dag te drinken (buiten koffie en thee).